Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cainii maidanezi din Capitala vor fi sterilizati gratuit

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, miercuri, proiectul privind sterilizarea gratuita a cainilor maidanezi din Capitala si a celor cu stapan, municipalitatea urmand sa semneze cu medicii veterinari un acord in acest sens, informeaza Mediafax.

Proiectul aprobat de consilierii municipali prevede sterilizarea gratuita a cainilor de rasa comuna in varsta de peste sase luni aflati in proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept public, neinregistrati in cadrul Asociatiei Chinologice.

Cainii vor fi sterilizati, deparazitati, si vaccinati, iar pentru identificare li se vor aplica pe urechi crotalii de culoare verde. Cainilor sterilizati care au stapan li se va implanta optional un microcip, a carui serie va fi inscrisa in carnetul de sanatate. Municipalitatea va semna cu medicii veterinari din Capitala un acord-cadru pentru sterilizarea gratuita a cainilor.

"Pretul pentru sterilizarea cainilor va fi stabilit in functie de ofertele primite de la cabinetele medicilor veterinari, cea mai mica oferta urmand a stabili nivelul taxelor pentru sterilizarea cainilor", a declarat directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din Bucuresti (ASCSB), Simona Panaitescu.

Directorul ASCSB declara, la jumatatea lunii octombrie, ca municipalitatea ar putea incheia contracte pentru sterilizarea cainilor cu 40 de cabinete veterinare, in primul an urmand sa fie sterilizate aproximativ 24.000 de animale.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, spunea atunci ca, in urma unui raport primit de la Institutul "Matei Bals", in perioada ianuarie – iulie 2009 au fost muscate de caini 9.178 de persoane, din care 7.500 de adulti si restul copii.

Potrivit prefectului Capitalei, "pe partea de sanatate publica, in prezent municipiul Bucuresti este intr-un blocaj inimaginabil, deoarece, chiar daca animalele sunt sterilizate si nu se mai inmultesc, acestea continua sa muste cetatenii".

Atanasoaei a cerut atunci reprezentantilor serviciilor deconcentrate subordonate municipalitatii luarea unor masuri urgente, astfel incat animalele fara stapan nu se fie omorate, ci doar izolate.

Foto: mediafax.ro

spot_img

Ultimele știri