Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

California a introdus taxa pe carbon

Companiile puternic poluante din statul american California vor plati o taxa de 15 centi pe tona de dioxid de carbon, potrivit Treehugger.

Estimarile arata ca noua taxa va aduce in bugetul local 63 de milioane de dolari pe an. Dupa trei ani, ea va scadea la 9 centi pe tona de CO2. Sumele adunate vor acoperi fondurile necesare pentru implementarea legislatiei pentru clima, inclusiv sistemul comertului cu certificate de carbon. Cel mai probabil, acesta va intra in vigoare in 2012.

Principalii producatori afectati vor fi cele mai poluante 380 de companii. Acestea „produc, distribuie, rafineaza sau folosesc gazele naturale, carbunele si electricitatea”, potrivit organizatiei Green Inc. Doar acesti producatori sunt responsabili pentru 85% din gazele cu efect de sera ale Californiei.

Alte noua orase din regiunea San Francisco Bay au introdus anul trecut o taxa de 4,4 centi pe tona de carbon. Taxa a adus autoritatilor locale 1,3 milioane de dolari in 2008.

Statul american a votat in 2006 una dintre cele mai ambitioase tinte pentru carbon. Astfel, California s-a angajat sa isi reduca emisiile cu 25% pana in anul 2020.

Foto: Treehugger

spot_img

Ultimele știri