Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Candidatul verde la prezidentiale si-a dat foc. La poza

Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea, a aprins luni in fata Televiziunii Romane un carton cu poza sa in marime naturala, in incercarea de a atrage atentia presei asupra candidaturii sale.

„Aici unde s-a murit pentru libertate este momentul pentru o maturizare. Acesta este un gest simbolic, pentru a atrage atentia asupra candidaturii mele”, a declarat Remus Cernea. El a explicat ca s-a hotarat sa recurga la un „happening” pentru ca presa i-a obstructionat candidatura, auto intitulata „de guerilla”, si nu a publicat nimic despre oferta lui electorala.

Reprezentantul Partidului Verde a mai aratat ca educatia ecologica in scoli este un aspect ignorat in Romania si a reluat ideea ca „masacrul padurilor” este principala preocupare de mediu a partidului din care face parte. In speranta ca nu a dezamagit „setea de sange a jurnalistilor”, Cernea a continuat prin a arde un carton care il infatisa in marime naturala. Pentru „flacara democratiei”, el a mai ars o bucata de carton, sacrificand astfel in numele binelui public un copacel.

Un candidat de guerilla

Candidatul „verde” este convins si de sustinerea pe care o are din partea presedintelui Traian Basescu si afirma ca va prezenta miercuri in Piata Universitatii un mail in care acesta anunta ca nu candideaza in toamna. Ba mai mult, Basescu isi anunta sprijinul pentru candidatul Partidului Verde.

Remus Cernea are la activ si alte initiative de guerilla, cea mai cunoscuta fiind controversata campanie pentru eliminarea simbolurilor religioase din institutiile publice.

Cernea si-a anuntat candidatura la sfarsitul lunii august, cand declara ca a ales sa faca pasul catre politica pentru a oferi o alternativa la actualii politicieni, care, in ultimii 20 de ani au avut "o prestatie politica infantila".

Candidatul Partidului Verde este cunoscut ca presedintele al Asociatiei Umaniste Romane si pentru campaniile impotriva discriminarii bazate pe religie. A fondat in 1998 Societatea Culturală Noesis, iar in 2004 a derulat campania „Salvati Parcul Carol, salvati statul de drept”.

Relansat anul trecut, inaintea alegerilor locale, Partidul Verde nu a facut prea multa cariera in paginile ziarelor sau in jurnalele de stiri TV si radio. Cea mai mediatizata stire despre PV a fost, in februarie 2008, declaratia proaspatului membru al partidului, Ionut Dolanescu, potrivit caruia „Romania are grave probleme de polutie”.

Text: Alina Coldea / Green Report
Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri