Capacitatea nucleara a Indiei creste de peste 100 de ori

Centralele nucleare vor fi principalele surse ce vor alimenta cu electricitate populatia de peste un miliard de oameni a Indiei, potrivit declaratiilor premierului Manmohan Singh, citat de cop15.dk.

Pana in 2050, India va avea o capacitate de 470 de gigawati, generata in centralele nucleare, in conditiile in care intreaga capacitate de energie eoliana a lumii este de 121 de gigawati.

„Vor exista oportunitati imense pentru ca industria nucleara globala sa participe la extinderea programelor noastre nucleare. Acest lucru va reduce drastic dependenta noastra de combustibilii fosili si va aduce o contributie majora la efortul global de a combate schimbarile climatice”, a explicat premierul indian.

In cazul in care proiectul devine realitate, capacitatea nucleara a Indiei va creste de peste 100 de ori, de la doar 4 gigawati cat genereaza in prezent. Cantitatea se datoreaza si embargoului impus Indiei in 1974, dupa ce tara a efectuat o serie de teste nucleare. Restrictiile au fost ridicate in 2008.

In jur de 600 de milioane de oameni, adica aproape jumatate din populatia Indiei, nu au acces la electricitate.

Foto: cop15.dk

spot_img

Ultimele știri