Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

CE: 15 milioane de cladiri vor fi eco-renovate

15 milioane de cladiri vor fi renovate in urmatorii zece ani pentru a consuma mai eficient energia, potrivit unui proiect de lege elaborat de Uniunea Europeana, si care trebuie supus dezbaterilor, informeaza Reuters.

Documentul prevede ca arhitectii si constructorii sa beneficieze de studii suplimentare in domeniul tehnologiilor verzi. Cel mai probabil, propunerea va provoca polemici intre parlamentari, dar in cazul in care va fi aprobata, va debloca fonduri de miliarde de euro.

"Parctic toate studiile arata lipsa de constientizare a cetatenilor si companiilor in legatura cu beneficiile de a investi in eficienta energetica", se arata in raportul Comisiei Europene.

Strategia are doua scopuri: de a ajuta tarile Uniunii Europene sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon si de a opri fluxul de bani europeni cheltuiti pe gaze si petrol din exporturi. Noua directiva ar pune la dispozitia dezvoltatorilor de surse curate de energie miliarde de dolari si ar scadea profitul furnizorilor traditionali cu 11%.

Proiectul de lege ar putea include si o prevedere prin care proprietarii sa fie obligati sa renoveze cladirile cele mai putin eficiente din punct de vedere energetic, inainte sa le scoata la vanzare.

Foto: blogs.state.gov

spot_img

Ultimele știri