Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cea mai noua rezervatie de zimbri, langa Brasov

La 45 de km de municipiul Brasov, in localitatea Vama Buzaului, intr-un peisaj montan deosebit, se afla cea mai noua rezervatie de zimbri, potrivit Agerpres.

Daca la inceput au fost cinci animale adulte, donatii din Austria, Elvetia si Italia, de trei luni de zile, rezervatia s-a marit cu inca unul, dupa ce una dintre femele a adus pe lume un pui. Potrivit administratorului Roth Fabian, este posibil ca, odata cu racirea vremii, sa mai fie aduse si alte exemplare din Polonia, tot sub forma de donatie. Vizitarea rezervatiei se face gratuit.

Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului, a patra ca marime din tara dupa cele din judetele Neamt, Hunedoara si Dambovita, se intinde pe o suprafata ingradita de 9,5 ha, urmand ca sa se extinda pe o suprafata de 80 de ha de padure. A fost infiintata la sfarsitul anului trecut de Consiliulu Judetean Brasov si primaria Vama Buzaului cu scopul de a atrage un numar mai mare de turisti intr-o zona montana deosebit de frumoasa.

Dupa vizitarea rezervatiei, turistii pot ajunge la cascada Urlatoarea, aflata la o distanta de 4 km de rezervatie. Cei care doresc sa ramana mai multe zile in zona, o pot face la pensiunile de 2,3 si 4 margarete, unde cazarea costa intre 80 si 100 de lei de persoana pe noapte, in functie de confort la care se mai adauga 30-40 de lei pentru masa.

spot_img

Ultimele știri