Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cea mai urata planta din lume

Floarea cadavruFloarea cadavru (amorphophallus titanum) este cea mai urata planta din lume conform listei alcatuite de Societatea regala pentru horticultura din Marea Britanie, informeaza The Telegraph.

Planta este cea mai mare floare din lume care nu creste in copaci. Ea poate ajunge pana la trei metri in circumferinta si este cunoscuta pentru mirosul neplacut pe care il emana.

“La fel ca alte specii de plante, unele dintre aceste ‘Cele mai urate flori’ sunt pentru mine cele mai frumoase si interesante din regatul plantelor, din punct de vedere intrinsec”, a declarat Chris Beardshaw, expert horticultor.

Chiar daca s-a ales cu titulatura de „Cea mai urata planta”, floarea cadavru a atras simpatia britanicilor, care s-au grabit sa explice ca si aceasta specie este „frumoasa in felul ei”. Planta a fost urmata in top de ciuperca pseudocolus fusiformis.Pseudocolus fusiformis

Lista celor mai urate plante a fost realizata pentru sectiunea de gradinarit a ziarului The Telegraph. Horticultorii de la Societatea regala au organizat si o expozitie de plante, ce va fi inaugurata in aceste zile.

spot_img

Ultimele știri