Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cei doi tigri evadati de la Zoo Hunedoara au fost prinsi

Cei doi tigri care au evadat, vineri seara, dintr-o cusca a Gradinii Zoologice din Hunedoara, au fost prinsi de echipele mixte de vanatori si medici veterinari care au pornit in cautarea felinelor, potrivit Agerpres.

Operatiunea s-a incheiat dupa sapte ore, fara ca vreo persoana care a participat la capturarea tigrilor sa fi suferit vreun incident. Autoritatile au deschis o ancheta interna pentru a se stabili care au fost imprejurarile in care cei doi tigri au reusit sa iasa din cusca. Una dintre ipotezele avansate se refera la posibilitatea ca o usa din spatele custilor sa fi fost deschisa intentionat de persoane necunoscute, potrivit viceprimarului municipiului Hunedoara Robert Dan.

Capturarea tigrilor a dat emotii echipelor pornite sa-i prinda pe Silvia si Dorinel, doua feline mature in greutate de aproape 200 de kilograme fiecare. Vanatorii au reusit sa o prinda prima data pe femela, dar cantitatea de tranchilizant a fost insuficienta pentru imobilizarea felinei. Din acest motiv, echipele de capturare au decis sa-i mai administreze inca o doza de tranchilizant pentru ca animalul sa fie transportat in cusca in conditii de siguranta.

Masculul a fost prins dupa aproximativ o ora, in imediata apropiere a locului in care se aflase femela. Tigrul a fost imobilizat cu o doza de tranchilizant si apoi a fost apoi dus in cusca. Disparitia celor doi tigri din cusca a fost sesizata de angajatii Gradinii Zoologice, vineri seara, in jurul orei 19,00, autoritatile fiind anuntate imediat despre acest incident.

La fata locului s-au deplasat politisti, jandarmi, angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, medici veterinari si vanatori. Pe toata perioada de "libertate", cei doi tigri au ramas in incinta spatiului delimitat de gardul Gradinii Zoologice Hunedoara. Pentru evitarea oricaror incidente, familiile vecine cu Gradina Zoologica au fost anuntate de politisti sa nu-si paraseasca locuintele, zona fiind una de case.

Foto: replicahd.ro

spot_img

Ultimele știri