Cel mai eco templu din lume

Templul Po Ern Shi din Singapore ar putea fi cel mai verde din lume. Cladirea a dobandit un statut neutru din punct de vedere al carbonului, deoarece isi procura electricitatea de care are nevoie din surse regenerabile, potrivit Ecofriend.

Autoritatile templului au investit aproximativ 20 milioane de dolari de Singapore pe panouri fotovoltaice si mori de vant care genereaza aproximativ 15 megawati de energie electrica anual.

Templul beneficiaza si de 7 sisteme solare de incalzire a apei, care ajuta la prepararea hranei pentru circa 1.000 de oameni si 22 de calugari budisti.

Mai mult decat atat, templul beneficiaza de ventilatie naturala si este dotat si cu un sistem de colectare si purificare a apei de ploaie.

De asemenea, inginerii care au pus la punct aceste dotari, cauta si metode de generare a electricitatii din apa de ploaie inainte ca aceasta sa fie colectata in bazine pentru utilizare.

In ceea ce priveste iluminatul templului, aceste este realizat tot pe cale prietenoasa cu mediul. Pe zi templul este luminat natural, iar seara sunt folosite becuri ecologice.

Foto: ecofriend.org

spot_img

Ultimele știri