Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai greu papagal din lume s-a inmultit cu 26 de exemplare

26 de pui de papagal din specia kakapo se vor intoarce in Noua Zeelanda, dupa o perioada petrecuta pe o insula fara pradatori, si se vor adauga populatiei fragile care inca mai traiesc in aceasta tara,  informeaza Treehugger.

Dupa nasterea puilor, numarul de papagali kakapo de pe glob a crescut la 126. La cele 2,26 de kilograme, kakapo este cel mai greu papagal din lume si singurul care nu zboara. Pasarea este cunoscuta pentru capacitatea sa de a incremeni intr-o pozitie pentru a-si deruta pradatorii.

Conform departamentului pentru conservare al Noii Zeelande, colonistii europeni care au ajuns in emisfera sudica la mijlocul secolului XIX au vanat excesiv aceasta pasare si i-au distrus habitatul prin defrisarile menite sa faca loc terenurilor arabile. In plus, papagalii nu se inmultesc decat o data la 3-4 ani.

Populatia de kakapo a fost decimata si de speciile invazive introduse de colonisti, printre care pisicile, sobolanii si herminele. Eforturile de conservare au inceput la sfarsitul secolului XIX, dar primele progrese s-au facut abia dupa implementarea actului Kakapo Recovery Plan in anii 1980’.

Foto: www.iczn.org

spot_img

Ultimele știri