Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie

Un cerb, botezat imparatul Exmoor, care are 2,7 metri inaltime si peste 136 kilograme este cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie, potrivit Telegraph.

Sezonul anual de imperechere este in toi, iar cerbul a fost vazut langa granita dintre Devon si Somerset de autoritatile locale si identificat drept un exemplar de-a dreptul “magnific” al acestei specii.

“Cerbii rosii sunt cele mai mari animale terestre care traiesc pe aceste insule, deci este foarte posibil ca acest exemplar sa fie cel mai mare din tara la ora actuala”, a declarat Peter Donnelly din Dulverton, care are multi ani de experienta in managementul caprioarelor salbatice.

“Caprioarele salbatice din parcul natural Exmoor sunt mai mari decat cele din Scotia datorita dietei acestora, iar acesta este un animal foarte frumos. Este mare si puternic”, a mai spus Donnelly. “Ar trebui influentat sa se imperecheze si sub nicio forma nu trebuie vanat sau impuscat”, a adaugat Donnelly.

Cu toate acestea, imparatul Exmoor este amenintat de vanatorii de trofee care si-ar putea dori sa obtina cel mai mare animal din Marea Britanie.

In ultimele saptamani, doi cerbi mari din parcul Exmoor au fost impuscati pe proprietatea celcebrului Richard Caring care a oferit si o recompensa de 15.000 de lire sterline pentru omorarea celor doua animale.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri