Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai mare liliac din lume este vanat pana la extinctie

Cel mai mare liliac din lume, numit vulpea zburatoare, este vanat pana la extinctie in sud-estul Asiei, au avertizat oamenii de stiinta de la Wildlife Trust, citati de Telegraph.

Cercetatorii spun ca aceasta specie de lilieci ar putea disparea complet din vestul Malaeziei in mai putin de sase ani daca trendul omorarii acestor animale va continua la rata actuala.

Avand o lungime a aripii de pana la 2 metri, vulpea zburatoare este cea mai mare specie de liliac din lume si este vanata in special pentru hrana si amuzament in Malaezia si alte tari din sud-estul Asiei.

In fiecare an, pana la 22.000 de vulpi zburatoare sunt vanate in mod legal in Malaezia peninsulara. Insa acesti lilieci uriasi sunt vomorati si ilegal, numarul acestora fiind necunoscut.

Cercetatorii au monitorizat liliecii cu ajutorul transmitatorilor prin satelit si au descoperit ca aceste creaturi calatoresc sute de kilometri intre Malaezia, Indonezia si Tailanda.

Concluzia specialistilor este aceea ca nivelul vanarii acestor animale este nesustenabil, chiar si in cazul in care cea mai mare populatie de vulpi zburatoare ar fi de 500.000 de exemplare.

Fara a lua in considerare vanatoarea ilegala a acestor lilieci si omorarea lor pentru protejarea culturilor agricole, vulpile zburatoare ar putea disparea in doar sase ani, au avertizat cercetatorii.

Vanatoarea vulpilor zburatoare este legala in toate statele Malaeziei, cu exceptia statului Sarawak din insula Borneo. In Tailanda, vanatoarea acestor animale este ilegala, iar in Indonezia vulpile zburatoare nu sunt protejate prin lege.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri