Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Centrala termica transformata in adapost pentru animale

O centrala termica dezafectata din Zalau va fi transformata intr-un adapost pentru animale la initiativa Asociatiei "Lumea Animalelor", informeaza Agerpres.

Conform unei hotarari aprobate in ultima sedinta a Consiliului Local, asociatia a primit in folosinta gratuita, pe o durata de trei ani, un fost punct termic situat pe strada Corneliu Coposu, din Zalau, imobil aflat in proprietatea publica a municipalitatii.

"Sunt medic veterinar si la mine la cabinet au venit deseori oameni cu ulii, soimi, caprioare si alte animale ranite pe care le-au gasit si nu stiau ce sa faca cu ele. Am solicitat si am obtinut spatiul respectiv pentru animalele salbatice sau domestice si pentru orice vietate care are nevoie de ajutor. Vom face cateva amenajari minime, in limitele posibilitatilor, pentru ca animalelor nu le trebuie hotel de cinci stele", a declarat Florin Ghiurco, presedintele Asociatiei "Lumea Animalelor".

Acesta a adaugat ca adapostul nu se doreste a fi unul pentru caini si pisici, ci pentru orice animale aflate in suferinta.

"Nu dorim sa transformam adapostul intr-unul pentru caini si pisici. Vom ajuta desigur la sterilizarea lor pentru a preveni inmultirea excesiva si sa le gasim un stapan, eventual. De asemenea, aici vom acorda ajutor de specialitate gratuit stapanilor de animale cu venituri reduse", a precizat Ghiurco.

Acesta a adaugat faptul ca respectiva cladire va gazdui si sediul asociatiei, dar si altor asociatii de profil, cum ar fi cea chinologica si cea columbofila, conditii in care si cheltuielile de intretinere vor fi impartite.

Adapostul de animale va fi dat in folosinta, cel mai probabil, in cursul lunii septembrie, in acest moment lucrandu-se la racordarea cladirii la utilitati.

Foto: mpinteractiv.ro

spot_img

Ultimele știri