Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cercetatorii au descoperit sursa tumorii care omoara diavolii tasmanieni

Cercetatorii cred ca au gasit sursa tumorilor fatale care ameninta sa stearga de pe fata pamantului populatia de diavoli tasmanieni. Se pare ca originea tumorii faciale care omoara animalele sunt celulele care protejeaza nervii, informeaza BBC.

Boala este un cancer transmisibil prin contact fizic care omoara in timp foarte scurt animalul. In ultimul deceniu, populatia de diavoli tasmanieni a scazut cu 60% din cauza acestei tumori.

“Pentru a studia mai bine originea tumorii am observat structura genelor care se gasesc in cancerul animalelor si le-am comparat cu alte gene care se gasesc in alte tesuturi ale animalelor”, a explicat cercetatorul Elizabeth Murchison, de la Universitatea Nationala Australiana din Canberra.

Tumoarea faciala a diavolilor tasmanieni a fost descrisa pentru prima data la mijocul anilor 1990, cand diavoli cu excrescente faciale mari au fost fotografiati in Tasmania, singurul loc de pe pamant unde se gasesc cei mai mari carnivori cu marsupiu din lume. Pana la sfarsitul anului 2008, boala – care omoara diavolii in noua saptamani – fusese confirmata in 64 de locatii, acoperind peste 60% din suprafata Tasmaniei.

spot_img

Ultimele știri