Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cererea de peste ameninta populatia de pasari

Apetitul oamenilor pentru ton ar putea contribui decisiv la disparitia unor specii rare de pasari, printre care si albatrosul, informeaza The Telegraph.

Un studiu recent realizat de Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor (RSPB) avertizeaza ca metodele folosite in pescuit ucid un numar foarte mare de pasari. Vasele de pescuit arunca o serie de carlige cu momeli, de care pasarile se agata. 37 de specii de pasari, dintre care 18 sunt deja pe cale de disparitie, sunt amenintate de metodele folosite in pescuit.

Depozitele de peste din Atlantic si Mediterana se numara printre apele cel mai intens pescuite din lume, iar cererea de peste este in continua crestere. Organizatia RSPB cere ca industria pescuitului sa gaseasca metode simple si ieftine de a stopa acest fenomen. Plasele au fost deja interzise in multe locuri, din cauza ca delfinii si broastele testoase cad si ele victime ale pescuitului.

Studiul arata ca un albatros moare la fiecare cinci minute. Rata de disparitie este astfel mai mare decat in cazul oricarei alte specii de pasari.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri