CEZ va instala 101 turbine eoliene la Cogealac

CEZ a incheiat, vineri, cu GE Energy, un acord de achiztie a 101 turbine eoliene care vor fi instalate la Cogeleac, judetul Constanta, reprezentand a doua parte a proiectului de productie a energiei alternative derulat de grupul ceh de utilitati in Dobrogea, informeaza Mediafax.

"Compania selectata pentru furnizarea turbinelor eoliene pentru a doua parte a proiectului parcului eolian CEZ de la Cogealac, din Dobrogea, este GE Energy", se arata intr-un comunicat al CEZ.

Contractul include instalarea, receptia și punerea in functiune a turbinelor, precum si serviciile de mentenanta. Compania nu a dezvaluit valoarea acordului.

Cei patru competitori interesati au fost General Electric, Vestas, Norbex si Siemens.

Cele 101 de turbine eoliene vor avea o putere instalata de 252,5 MW. GE Energy a livrat grupului ceh alte 139 de tubine pentru prima parte a proiectului, la Fantanele.

Proiectul CEZ din Dobrogea vizeaza instalarea de tubine eoliene cu o putere totala de 600 MW, investitie in valoare de 1,1 miliarde de euro, din care grupul ceh a cheltui deja jumatate.

Lucrarile la parcul eolian al CEZ au inceput anul trecut.

CEZ activeaza in Romania in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate din 2005, cand a cumparat de la stat firma de distributie si furnizare a energiei Electrica Oltenia.

 

spot_img

Ultimele știri