Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Chiliman, multumit ca bucurestenii pot folosi bicicleta in parcuri

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, isi exprima satisfactia fata de decizia Consiliului General al Capitalei (CGMB) prin care se permite bucurestenilor plimbarea pe bicicleta in parcuri, potrivit Agerpres.

”Salut decizia de modificare a hotararii privind normele de protectie a spatiilor verzi. Inca de la inceput am fost impotriva interzicerii mersului pe bicicleta in parcurile noastre, intrucat dorim sa-i convingem pe bucuresteni sa faca mai multa miscare si sa adopte un mod de viata sanatos. Decizia CGMB reconfirma importanta miscarii in aer liber pe care Primaria Sectorului 1 a sustinut-o prin numeroase proiecte”, a declarat, joi, edilul sectorului 1.

Totodata el sustine ca Primaria Sectorului 1 este administratia locala care a instituit primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania prin derularea proiectului ”La Pedale”. Programul ”La Pedale”, organizat impreuna cu Asociatia Green Revolution, pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi in parcurile Kiseleff si Bazilescu. Centrele de inchiriere sunt deschise publicului de luni pana vineri, de la 12,00 la 20,00, si in week-end, de la 10,00 la 20,00. Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.

Inchirierea unei biciclete verzi este gratuita si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrele ”La Pedale”. Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcurilor de unde au inchiriat bicicleta.

”Unii au interzis mersul pe bicicleta in parcuri, noi l-am incurajat. Bunici, parinti, copii, adolescenti se pot bucura de o plimbare gratuita cu bicicleta in parcuri. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, este o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, a adaugat primarul Andrei Chiliman.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri