Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

China combate desertificarea cu bani grei

China reuseste treptat sa opreasca expansiunea desertificarii, insa combaterea acestui fenomen costa pana la 17 miliarde de dolari anual. Cu toate acestea, speciile din zonele afectate sunt in continuare amenintate cu extinctia, relateaza agentia de presa Xinhua.

Liu Tuo, directorul Administratiei forestiere din China, a subliniat faptul ca desetificarea reprezinta o grava amenintare pentru mediul inconjurator din China. Declaratia a fost facuta in cadrul Forumului international pe tema desertificarii care a avut loc in Mongolia Interioara.

Oficialul a spus ca guvernul chinez trebuie sa implementeze politici mai bune de combatere a acestui fenomen si ca oamenii trebuie sa se mobilizeze pentru a contribui la aceasta lupta.

“Desetificarea cauzeaza o reducere drastica a biodiversitatii, afecteaza grupurile si varietatile biologice, conduce la reducerea productivitatii si la scaderea nivelului de trai”, a aratat Liu.

Wang Tao, expert in cercetarea desertificarii in cadrul Academiei de Stiinte din China, a spus ca statul asiatic a realizat progrese remarcabile in ultimele decenii, in combaterea desertificarii.

In China, regiunile afectate de desert s-au redus cu 7.585 de kilometri patrati anual multumita eforturilor guvernamentale, precum plantari de copaci si iarba.

Foto: blogspot.com

spot_img

Ultimele știri