China, o piata de 1 trilion de dolari pentru tehnologiile verzi

China ar putea constitui o piata de un trilion de dolari pentru tehnologiile verzi, estimeaza un grup de afaceristi si experti, ce a cerut guvernului sa usureze procedurile pentru asemenea initiative, se arata pe cop15.dk.

Raportul realizat de China Greentech Initiative, un grup de peste 80 de companii, ONG-uri si consilieri, enumera 300 potentiale optiuni de tehnologie eco pentru China. Acestea au aplicatii in energie, constructii, transport si industrie si in managementul apei.

“Sectorul privat are un rol cheie in livrarea investitiilor cerute la scara ceruta pentru a evita schimbarile climatice periculoase”, a afirmat Richard Gledhill seful Departamentului de Servicii privind Schimbarile Climatice din cadrul PricewaterhouseCoopers.

In jur de 18 milioane de oameni migreaza din zonele rurale in orase in fiecare an, asa ca, pana in 2050, China va avea peste 200 de orase cu o populatie de peste un milion de oameni. O asemenea crestere va suplimenta si cererile de energie si apa, o situatie in care China va fo obligata sa apeleze la tehnologiile eco.

China si Statele Unte ar putea colabora mai strans in domeniul proiectelor “verzi” dupa ce presedintele Barack Obama va opera o vizita la Beijing in luna noiembrie.

Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie a Statelor Unite, mentinerea incalzirii globale la doar doua grade in urmatoarele doua decenii va cere 9 trilioane de dolari.

Foto: watersecretsblog.com

spot_img

Ultimele știri