Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cimitir de pasari rare descoperit in Malta

Cadavrele a peste 150 de pasari protejate prin lege au fost descoperite in insula mediteraneana Malta de conservationistii de la Birdlife Malta si CABS (Comitetul pentru combaterea masacrarii pasarilor).

Pasarile moarte au fost gasite in regiunea Mizieb din nordul insulei, relateaza Earth Times.

Operatiunea de doua zile a inceput dupa ce voluntarii organizatiei Birdlife Malta si CABS au vazut vanatori omorand pasari de prada care se adaposteau in copaci. Investigatia a pornit de la patru pasari omorate recent si ascunse sub pietre si in tufisuri.

Printre pasarile moarte au fost gasiti batlani de noapte, ereti de stuf, condori, soimi si pupeze. Voluntarii au efectuat o cercetare cuprinzatoare a zonei, alaturi de membrii ai politiei.

Reprezentantii Birdlife sunt totusi ingrijorati de faptul ca politia nu a luat masuri preventive de stopare a acestui dezastru permitandu-le braconierilor sa omoare pasarile rare.

Pete Charleston, voluntar CABS, a spus ca nu a mai vazut niciodata asa ceva. “Cu totii stim ca aceasta investigatie nu ne va duce la cineva anume care este vinovat pentru aceasta crima, pentru ca pana la urma noi nu gasim decat pasari moarte. Insa acest lucru dovedeste ca actele ilegale se extind, iar autoritatile din Malta trebuie sa faca ceva in aceasta privinta”, a declarat Charleston.

Pasarile de prada care migreaza din Europa in Africa se opresc in Malta in timpul lunii septembrie. Acestea se adapostesc de regula in copaci si calatoresc numai in timpul zilei.

Foto: birdlifemalta.org

spot_img

Ultimele știri