CO2penhagen, primul festival cu zero emisii VEZI VIDEO

Universitatea Tehnica din Danemarca a lansat la inceputul acestei luni primul festival de muzica fara emisii de dioxid de carbon, denumit CO2penhagen, informeaza cop15.dk.

“Vrem sa prezentam tehnologiile verzi prin metode noi. Noi nu suntem doar neutri din punct de vedere al carbonului, ci chiar producem mai multa energie decat ne trebuie”, a explicat jurnalista Katrine Vejby, cea care a organizat festivalul in colaborare cu universitatea.

65% din energia necesara in cele patru zile de festival (4-6 septembrie) a fost generata de un motor ce ruleaza pe baza de materie organica. Restul este furnizat de o instalatie de gazeificare si doua generatoare alimentate cu bioetanol de generatia a doua. In plus, organizatorii folosesc si celule solare si biciclete.

Katrine Vejby a explicat ca intentia organizatorilor este de a demonstra practic utilitatea tehnologiilor verzi si de a servi drept inspiratie pentru alte manifestari de acest gen.

Doua echipe de biciclisti au participat la o competitie in care pedalatul lor producea electricitate, iar scena a fost luminata cu ajutorul LED-urilor. Mesajul eco si programul, ce a inclus cele mai cunoscute trupe daneze, a atras multimi de fani in parcarea Universitatii Tehnice, situata la marginea capitalei daneze.

Foto: cop15.dk

spot_img

Ultimele știri