Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Coca Cola si Pepsi isi curata apele reziduale

Cei mai mari poluatori ai apei din China, Pepsi si Coca Cola, au anuntat ca intentioneaza sa isi imbunatateasca standardele de mediu, atat pentru apa cat si pentru deseuri si emisii, potrivit agentiei Xinhua.

Comisia pentru dezvoltare si reforma de la Beijing si Biroul pentru protectia mediului au publicat luni un raport in care cele doua companii sunt incluse printre principalii poluatori ai tarii la categoria apa.

Purtatorul de cuvant al Coca Cola a anuntat ca producatorul va lucra in colaborare cu autoritatile de la Beijing pentru evaluarea operatiunilor sale.

„In plus fata de indeplinirea standardelor de apa reziduala, Coca Cola lucreaza la imbunatatirea eficientei consumului de apa in toate unitatile noastre. La nivel global, scopul nostru este sa imbunatatim eficienta cu 20% pana in 2012”, a explicat purtatorul de cuvant. Pepsi a emis o declaratie de presa asemanatoare.

Coca Cola, Pepsi si alte 25 de companii vor fi verificate lunar pentru infractiuni de mediu. In 2007, peste 90 de companii multinationale au fost vizate de autoritatile chineze de mediu, printre care General Motors, Samsung, Unilever, KFC si Pizza Hut.

Foto: thingsthatmakeyougogreen.com

spot_img

Ultimele știri