Colaborare avantajoasa pentu eficienta energetica in Masdar City 

Masdar City, primul oras din lume cu zero carbon, a semnat un parteneriat cu firma BASF care va ajuta la reducerea cererilor de energie in acest oras. BASF a fost ales “furnizorul preferat” pentru materiale de constructie si solutii de sisteme pentru construirea orasului.

Compania BASF va pune la dispozitia proiectului Masdar City portofoliul sau extins de solutii inovatoare pentru constructii cu eficienta energetica mare, realizate pe principiile dezvoltarii durabile. De asemenea, compania isi va deschide un birou in Masdar City, imediat ce constructia acestuia va fi terminata.

“BASF va fi un partener deosebit de important pentru Masdar si dezvoltarea proiectului Masdar City ,” a declarat Sultan Al Jaber, CEO al proiectului din Masdar.

La ora actuala, Masdar City se afla in prima faza a lucrarilor de constructie. Este situat la aproximativ 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi Fiind si este un centru al tehnologiilor ecologice si al inovatiei tehnologice, cercetarii si dezvoltarii, atragand astfel numerosi lideri din industrie si cercetatori.

“BASF este lider de piata la nivel mondial in domeniul produselor si solutiilor de sisteme pentru lucrari de constructie sustenabile,” a declarat Walter Seufert, Presedintele Regiunii Europa in cadrul BASF. “Cooperand cu Masdar pentru construirea Masdar City, ne afirmam o data in plus angajamentul pentru constructii ecologice, cu eficienta energetica mare”, a precizat acesta.

BASF dezvolta si lanseaza pe piata numeroase produse care ajuta la economisirea energiei si resurselor, dar si la evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera. Printre acestea se numara produse din polistiren si poliuretan care vor fi utilizate in producerea de spume izolante pentru cladiri.

Materiale inteligente, care sunt incorporate in tencuiala sau in panourile pentru pereti de gips, pot fi utilizate ca alternativa pentru sistemele de aer conditionat, contribuind astfel la reducerea costurilor de intretinere si economisirea energiei. In plus, pigmentii negri de pe invelisul acoperisurilor, care absorb foarte putine radiatii solare infrarosii, previn incalzirea suprafetelor de culoare inchisa. Utilizarea unor mixturi speciale de beton in procesul de fabricare a betonului poate diminua emisiile de carbon cu pana la 60%.

Masdar a format colaborari cu cele mai importante companii din lume, firme de investitii si institutii din domeniul educatiei, pentru a dezvolta si implementa tehnologii avansate, sisteme si solutii sustenabile in Masdar City, in zona Abu Dhabi si regiunea Golfului.
Un astfel de exemplu este Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA) care a decis recent sa isi mute noul sediu central pentru operatiuni globale chiar in Masdar City.

Abu Dhabi a pus bazele orasului Masdar, primul oras din lume fara emisii de carbon, fara deseuri si fara masini, pentru care a fost alocat un buget total de 22 miliarde de dolari.

Din totalul investitiei, Masdar (care inseamna „sursa” in limba araba) va contribui cu 4 miliarde de dolari la realizarea infrastructurii orasului, restul de 18 miliarde vor veni din investitii directe si din crearea unor instrumente financiare diverse pentru atragerea capitalului necesar.

spot_img

Ultimele știri