Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Combaterea incalzirii globale costa 10 trilioane de dolari

Investitii de aproape 10 trilioane de dolari sunt necesare in sectorul energetic in perioada 2010- 2030 pentru combaterea incalzirii globale, a aratat Agentia Internationala a Energiei (IEA), relateaza Earth Times.

O astfel de investitie ar conduce la ceea ce IEA descrie a fi o „revolutie energetica”, adica stabilizarea emisiilor de gaze cu efect de sera la 450 parti pe milion.

„Mesajul este simplu si clar: Daca lumea va continua in ritmul de astazi al politicilor de energie si clima, consecintele schimbarilor climatice vor fi aspre”, a explicat directorul executiv al IEA, Nobuo Tanaka. „Energia este centrul problemei, deci trebuie sa formeze esenta solutiei”, a spus acesta.

Scenariul IEA pentru stabilizarea emisiilor de gaze cu efect de sera prevede o crestere a consumului de combustibil fosil pana in 2020. Pentru atingerea obiectivelor de reducere a consumului de energie si a poluarii, emisiile din 2020 ar trebui reduse cu 3,8 gigatone (1 gigatona=1 miliard de tone).

Din aceasta cantitate, 1,6 gigatone de emisii trebuie reduse din tarile aflate in proces de dezvoltare, iar China ar trebui sa efectueze o reducere de o gigatona de emisii, potrivit IEA. „Acest lucru subliniaza rolul important al Chinei in lupta impotriva incalzirii globale”, a mai spus Tanaka.

Foto: vampirelabs.com

spot_img

Ultimele știri