Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Companiile aeriene promit reducerea emisiilor la jumatate

Companiile aeriene din intreaga lume au stabilit noi tinte pentru eficientizarea combustibilului si reducerea emisiilor de carbon, anunta Reuters.

Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA), care reprezinta 230 de companii aeriene, a anuntat ca acestea si-au luat angajamentul de a-si imbunatati eficienta combustibilului cu 1,5% pe an, pana in 2020.

In plus, companiile aeriene au mai stabilit, ca pana in 2020, dezvoltarea lor sa fie neutra din punct de vedere al carbonului. De asemenea, acestea vor sa inregistreze o reducere de 50% a emisiilor de dioxid de carbon, comparativ cu nivelul anului 2005.

“Companiile aeriene au stabilit tinte mai ambitioase decat guvernele pe termen lung”, a declarat directorul general IATA, Giovanni Bisignani. “Nicio alta industrie nu a fost capabila sa realizeze ceea ce am facut noi”, a spus acesta. “Avem tinte ambitioase, iar guvernul trebuie sa tina pasul”, a mai precizat Bisignani.

Membrii IATA au declarat anterior ca biocombustibilii au un mare potential in reducerea emisiilor poluante ale avioanelor si a sprijinit miscarile de inlocuire a combustibililor fosili in transportul aerian.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri