Competitie online pentru cel mai verde oras din lume

Orasul Cluj Napoca ocupa locul 15 in Europa intr-un clasament al celor mai verzi orase din lume organizat in cadrul campaniei „I LOVE Green Cities”. Acesta a surclasat orase precum Lisabona, Berlin, Atena, Stockholm, Dublin sau Madrid.

Alte orase romanesti aflate in top sunt sunt Bucuresti (39), Brasov (49) si Constanta (61).

Campania online “I LOVE green cities” va desemna pe data de 21 mai cel mai verde oras din lume. Initiativa apartine Mio Technology si isi doreste sa incurajeze oamenii sa impartaseasca prin intermediul fotografiilor, materialelor filmate si scurtelor articole experientele “verzi” traite in orasele de resedinta sau vizitate, potrivit unui comunicat al Mio Technology.

La ora actuala, jumatate dintre primele 10 orase clasate sunt din Europa. Taipei, Barcelona si San Francisco sunt orasele care au adunat cele mai multe voturi si conduc clasamentul celor mai verzi orase din lume.

Castigatorul acestei competitii, ales dintre cei care au votat aceste orase, va castiga un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari (in functie de orasul din care este castigatorul), plus acces la expozitia desfasurata vara aceasta in Shanghai. Participantii mai pot castiga in fiecare vineri pana pe data de 21mai, inclusiv, cate un dispozitiv de navigatie Mio.

Actiunea face parte din eforturile companiei Mio Technology de a reduce impactul sau asupra mediului inconjurator si a societatii. Compania a redus pana la ora actuala dimensiunea produselor sale si greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substantele potential daunatoare mediului si a modificat designul si modalitatea de producere a echipamentelor sale pentru a le face mult mai usor reciclabile.

spot_img

Ultimele știri