Concurs de jurnalism si fotografie pentru salvarea Marii Negre

Pasionatii de jurnalism si fotografie pe teme de mediu pot participa la doua concursuri nationale organizate de organizatia Mare Nostrum in perioada 1 septembrie-12 octombrie, anunta un comunicat.

Pentru Concursul National de Presa Scrisa de Mediu, aflat la a sasea editie, regulile sunt ca materialele prezentate de participanti sa abordeze o problema de mediu, sa fie din anul curent si sa se se incadreze la categoria anchete/investigatii/reportaje.

Astfel, jurnalistii care au abordat in materialele lor de pana acum tematici precum: zona costiera romaneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli in aplicarea legislatiei de mediu, precum si promovarea zonelor de interes turistic din Romania pot trimite maxim 2 articole, pe mail event@marenostrum.ro, prin fax, 0241.612.422, sau prin posta, la adresa: Strada George Enescu, Numarul 32, Constanta, cu specificatia: ”Pentru Concursul National – Presa Scrisa de Mediu”.

Juriul va fi alcatuit din specialisti, care vor alege materialele castigatoare pe baza unor criterii clare de jurizare: calitatea datelor prezentate, incadrarea in tema data, modul de prezentare al informatiilor, structurarea acestora, originalitatea abordarii subiectului, capacitatea de mobilizare sociala si administrativa a articolului.

Decernarea „Premiilor Mare Nostrum pentru Presa Scrisa de Mediu” va avea loc la Constanta, in cadrul Zilei Internationale a Marii Negre, 30 octombrie-1 noiembrie 2009.

Concursul National de Presa de Mediu, initiat de ONG Mare Nostrum, urmareste sa dea o mana de ajutor ecosistemului Marii Negre, prin incurajarea demersurilor jurnalistice care se fac in acest domeniu.

In ceea ce ii priveste pe fotografii pasionati de ecologie, Concursul National „Viitorul Marii Negre”, aflat la editia a saptea, asteapta lucrari din partea iubitorilor de arta fotografica pe tema „Marea Neagra, intr-o alta perspectiva”.

Inscrierile la concurs vor avea loc in perioada 3 septembrie – 12 octombrie. Participantii trebuie sa trimita 2 fotografii creatie proprie, la adresa: Strada George Enescu, Numarul 32, Constanta, cu mentiunea: „Utilizarea libera Mare Nostrum”. Specificatia va permite ONG Mare Nostrum sa utilizeze fotografiile in materialele informative cu obligatia de a mentiona autorul lucrarii.

Fotografiile trebuie sa fie trimise in format 20×30 cm, alb-negru sau color, cu specificarea pe verso a numelui autorului, a datelor de contact (adresa postala, numar de telefon, e-mail), denumirea lucrarilor si a locului unde au fost realizate.

Creatiile trebuie sa respecte tematica data. Fiecare participant va opta pentru una dintre categoriile de concurs: amatori sau profesionisti, categorie care va fi mentionata pe verso-ul fotografiilor.

Fotografiile vor fi analizate de un juriu alcatuit din specialisti, pe baza unor criterii bine definite: originalitatea modului de abordare, incadrarea in tematica data, utilizarea tehnicilor specifice in realizarea compozitiei, impactul mesajului asupra receptorului.

Organizatorii tin sa precizeze ca in concurs nu se admit decat fotografii creatie proprie. Orice tentativa de frauda va fi sanctionata cu excluderea din concurs a participantului.

Decernarea premiilor Mare Nostrum pentru ambele concursuri, atat de presa scrisa, cat si de fotografie, va avea loc la Constanta, in cadrul Zilei Internationale a Marii Negre, in perioada 30 octombrie-1 noiembrie.

Concursul National de Presa de Mediu si National de Fotografie „Viitorul Marii Negre” fac parte din evenimentul “Ziua Internationala a Marii Negre”, un eveniment realizat cu sprijinul Petrom, Vodafone si Coca Cola.

Foto: wordpress.com

spot_img

Ultimele știri