Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Conferinta despre eco-turism transfrontalier la Zalau

Conferinta internationala "Eco-turism transfrontalier – sansa pentru dezvoltarea regiunilor", la care participa 90 de invitati din sase tari europene, a inceput vineri, la Zalau, informeaza Agerpres.

Conferinta este organizata, in perioda 4-6 septembrie, de Consiliul Judetean (CJ) Salaj, in colaborare cu Consiliul Judetean Novy Sacz (Polonia), in cadrul proiectului transnational Mecanismul Financiar Norvegian – "Eco-turism transfrontalier – sansa pentru dezvoltare". Acesta include Polonia, Slovacia, Bulgaria, Germania, Italia si Romania, proiect in valoare totala de 350.000 de euro.

Evenimentul de la Zalau este cel de-al patrulea dintr-o serie de opt astfel de intalniri, care s-au desfasurat sau vor avea loc in toate tarile implicate in proiect.

"Cred ca astfel de intalniri sunt foarte bune, pentru ca doar astfel putem promova cu succes regiunile noastre. Iata ca, daca odinioara muntii erau o bariera, acum pot fi un sprijin pentru integrarea culturala si regionala", a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Cezary Burtak, reprezentant al Consiliului Judetean din Novy Sacz, Polonia.

"Epoca industrializarii a trecut, iar acum a venit epoca turismului", a apreciat si Pawel Adamczak, reprezentant al Consiliului Judetean din Kolobrzeg, Polonia.

Daca vineri a fost o zi rezervata prezentarilor de specialitate a invitatilor la conferinta, sambata vor avea loc excursii la principalele obiective turistice din judet, precum biserica de lemn din Pausa, Gradina Zmeilor din Balan, Gradina Botanica din Jibou si Castrul Roman de la Porolissum. Ziua de sambata se va incheia cu participarea invitatilor la evenimentul "Satul Salajean – resursa, initiativa, actiune, dezvoltare".

In fine, duminica vor fi trase concluziile intalnirii si vor fi prezentate exemple de buna practica.

spot_img

Ultimele știri