Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Copiii au trimis la abator mielul pe care l-au crescut

Un grup de elevi ce participau la un program prin care erau invatati cum sa ingrijeasca animalele, au votat ca mielul pe care l-au crescut de la nastere sa fie ucis, informeaza Reuters.

Decizia i-a surprins pe parinti si profesori si a atras furia activistilor pentru drepturile animalelor, care au criticat scoala din orasul britanic Kent.

In jur de 250 de copii de 6-11 ani au participat la programul initiat la inceputul acestui an, prin care au ingrijit si rate, pui, iepuri si porci de guineea. Intentia lor era de a cumpara alte animale cu banii obtinuti dupa vinderea mielului Marcus, un mascul castrat ce nu mai putea fi folosit pentru inmultire, la un abator.

Interesul pe care l-a atras acest caz a facut ca programul sa fie oprit. Reprezentantii scolii afirma ca planul ca mielul sa fie trimis la abator a fost sprijinit de un numar foarte mare de copii, parinti si profesori.

„Cand am initiat ferma in primavara anului 2009, scopul a fost sa educam copiii in toate aspectele vietii la tara, cu tot ce implica ea. Copiii au avut un numar de ocazii pentru a discuta despre aceasta problema, atat in termeni de ciclu al alimentatiei cat si despre aspectele etice. Este important ca toata lumea sa depaseasca aceasta problema, pentru ca elevii sa se poata concentra pe educatia lor”, precizeaza reprezentantii scolii intr-un comunicat.

Activistii pentru drepturile animalelor au catalogat initiativa scolii drept cruda si au amintit ca animalul putea fi folosit si pentru a-i invata pe copii despre lana. Un talkshow celebru din Marea Britanie s-a oferit sa cumpere mielul si au aparut chiar pagini pe Facebook pentru cei care vor sa il pastreze pe Marcus in viata.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri