Cover story Green Report: Transportul ecologic, blocat in trafic

Daca transportul ecologic s-a inradacinat de ani buni in cultura civica occidentala, acest lucru este inca privit ca un moft in Romania. Mai ales de catre autoritatile locale si centrale, care nu reusesc sa puna in practica proiecte prin care sa diminueze traficul sufocant din marile orase sau de pe principalele drumuri ale tarii.

Cititi in numarul din octombrie al revistei ”Green Report” cum lipsa unei infrastructuri de distributie interna permite ca biodieselul romanesc sa „se scurga” in exporturile in strainatate, desi e o alternativa eficienta la combustibilii fosili poluanti. Cum milioane de euro si tone de emisii de carbon se risipesc in aer din cauza transportului auto ineficient, mare consumator de nervi si, in special, de combustibil. Si de ce lipsa autostrazilor si a centurilor din jurul marilor orase, numarul mare de santiere care blocheaza traficul si infrastructura feroviara la pamant sunt tot atatea motive pentru care romanii platesc mai mult pe carburant, pierd mai mult timp in trafic si inghit mai multe noxe.

Cover story-ul integral poate fi citit in revista de octombrie Green Report, disponibila online incepand cu 15 octombrie.

 

spot_img

Ultimele știri