Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cu bicicleta la serviciu, o competitie APM Harghita

Agentia Judeteana de Protectie a Mediului (APM) Harghita, organizeaza, in premiera nationala, o competitie prin care angajatii institutiilor si firmelor din Miercurea Ciuc sunt incurajati sa mearga la serviciu cu bicicleta, potrivit Agerpres.

Concursul, intitulat "Cu bicicleta la serviciu", se va desfasura pe parcursul "Saptamanii Mobilitatii", in perioada 16-22 septembrie, iar ideea derularii unui astfel de program ii apartine lui Richard Schoenbohm, voluntar al Corpului Pacii din SUA, care isi desfasoara activitatea in cadrul APM Harghita. Directorul APM Harghita, Karda Emese, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca angajatii institutiilor publice, firmelor sau organizatiilor neguvernamentale se vor intrece intre ei prin distanta strabatuta pe bicicleta.

In fiecare zi, institutiile si firmele participante vor comunica numarul de kilometri parcursi de angajati, iar APM va centraliza datele dupa care le va transmite Primariei Miercurea Ciuc. In parcul din fata Primariei va fi amplasat un asa zis "Barometru de kilometri" unde, zilnic, se vor inscrie kilometri parcursi de participanti, pentru ca toti locuitorii sa fie la curent cu evolutia concursului.

Actiunea are si o latura umanitara si va include o colecta de fonduri. Participantii trebuie sa isi convinga rudele si prietenii care nu pot renunta la autoturism sa doneze anumite sume de bani, ce se vor adauga fondurilor donate de sponsori.

Intreaga suma colectata va ajunge la Balint Norbert, un tanar de 22 de ani din municipiul Gheorgheni, care si-a pierdut un picior, in urma unui accident rutier si are nevoie de o proteza.

"Urmarim un dublu scop: pe de o parte, constientizarea cetatenilor ca, intr-un oras mic ca Miercurea Ciuc, unde numarul de masini este ridicat, este important sa mearga la serviciu pe bicicleta, pentru a proteja mediul. Pe de alta parte, dorim ca in Saptamana Mobilitatii sa-l ajutam pe acest tanar sa fie si el mobil", a declarat Karda Emese.

Directorul APM Harghita a recunoscut ca nu prea stie sa mearga cu bicicleta, dar spera ca in cele doua saptamani care au mai ramas pana la inceperea concursului va reusi sa capete experienta. Rezultatele competitiei vor fi facute publice pe 22 septembrie, iar festivitatea de premiere are loc pe 28 septembrie. Programul derulat de APH Harghita cu ocazia "Saptamanii Mobilitatii" este sprijinit de Prefectura si Consiliul Judetean Harghita, Primaria Miercurea Ciuc si Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

Foto: news.stanford.edu

spot_img

Ultimele știri