Cum sa speli ecologic rufele la masina?

Masina de spalat este o mare consumatoarea de energie, dar folosirea ei inteligenta poate aduce beneficii mediului. Electrolux va da cateva sfaturi privind conditiile optime de spalare a rufelor, astfel incat energi sa nu fie risipita, iar hainele sa fie perfect curate.

Spalati intotdeauna cu tamburul plin

Masinile moderne regleaza adesea consumul de apa in functie de incarcatura, dar consumul de energie, apa si timp va fi intotdeauna cel mai redus, per kilogram, cand umpleti tamburul. Aveti grija insa sa nu supraincarcati masina de spalat. Rufele ar putea sa nu fie suficient de curate si ar putea fi necesar sa le spalati din nou.

Alegeti un program mai lung

Puteti reduce temperatura, obtinand, cu toate acestea, rezultate bune ale spalarii, cand rufele nu sunt foarte murdare. Programul Electrolux Economie 40, de exemplu, este un program mai lung decat in mod obisnuit, dar ofera rezultate excelente atat in ceea ce priveste rezultatele spalarii, cat si economia de energie. Cu acest program puteti spala tesaturi mixte alaturi de celelalte. Astfel veti putea umple tamburul la capacitatea optima.

Folositi programele pentru bumbac

Acestea spala in mod mai eficient decat alte programe, folosind mai putina apa si energie per kilogram si, de asemenea, va permit sa spalati o incarcatura maxima cu rezultate de nota 10. Programele Bumbac Economie (60°C si 40°C) economisesc considerabil resursele.

Centrifugati rufele la viteza mare

Nimic nu afecteaza mai mult timpul de uscare si consumul de energie decat umezeala din rufele care urmeaza a fi uscate. Vitezele mai mari de centrifugare fac ca rufele sa se usuce foarte bine si nu le deterioreaza, decat in unele cazuri foarte rare, cand rufele sunt extrem de delicate.

spot_img

Ultimele știri