Da o mana de ajutor la prima casa din hartie reciclata

Intre 21 aprilie si 25 august, la Muzeului Taranului Roman se va ridica, foaie cu foaie, o casa din hartie reciclata, de dimensiuni reduse. Aceasta va fi construita de catre voluntarii MaiMultVerde, ajutati de specialisti ai MTR si Atelierului de Carte, iar orice doritor poate veni sa dea o mana de ajutor.

Pentru casuta se va folosi o tona de deseuri de hartie, care vor fi reciclate manual dupa retete traditionale de preparare a fibrelor de celuloza.
Turnarea caramizilor, a stalpilor, grinzilor si acoperisului se va face exclusiv mecanic, prin presarea stratificata. Aceasta tehnica unica si inedita de presare conduce la cresterea rezistentei. Componentele vor fi unite, la final, prin folosirea pastei de hartie ca mortar. La uscare, materialele stratificate si mortarul vor forma o masa compacta, complet integrata.

Casa din hartie se va construi in Atelierul de Carte din Muzeul Taranului Roman. In paralel cu etapele constructiei, in Atelier se vor tine workshop-uri educationale gratuite, prin care copiii, studentii si publicul larg vor putea interactiona cu un mestesug stravechi – facerea de hartie manuala, vor invata cum sa reutilizeze deseurile de hartie si vor deveni observatorii directi ai ridicarii casutei. Workshop-urile se tin in perioada 12 mai – 18 august, in fiecare miercuri intre 10:00 – 14:00 si sambata intre 15:00 – 17:00.

Cine vrea sa dea o mana de ajutor este invitat sa recicleze hartia la Muzeul Taranului Roman. Cine vrea sa dea doua maini de ajutor, se poate implica direct in ridicarea casei pe toata durata proiectului. Mai multe detalii pe www.maimultverde.ro, www.muzeultaranuluiroman.ro, www.atelieruldecarte.blogspot.com.
 

spot_img

Ultimele știri