Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Daciana Sarbu apara animalele la Bruxelles

Cainii vagabonzi din Romania au un sustinator la Bruxelles. Este vorba despre europarlamentarul Daciana Sarbu care a fost aleasa vicepresedinta intergrupului Parlamentului European pentru bunastarea si protectia animalelor.

„Problema animalelor de pe strada nu s-a rezolvat, din contra sunt tot mai multe cazuri de animale omorate pe sosele si pana la urma trebuie sa se gaseasca o solutie, sa vedem de unde apar si de ce numai noi nu putem sa ne rezolvam problema aceasta pentru ca in alte tari ale Uniunii Europene nu se intampla asemenea lucruri”, a declarat, pentru Green Report, eurodeputata.

Daciana Sarbu a fost aleasa miercuri in aceasta functie. „Am primit propunerea aceasta de la reprezentantii Vier Pfoten pe care i-am sustinut in proiectele lor de interzicere a testelor pe animale si folosirea acestora in circuri”, a declarat Daciana Sarbu.

Intergrupul este format din deputati europeni si este unul foarte activ, dezbatand subiecte de importanta majora. Acesta nu constituie un loc in care doar se discuta, ci unde se iau si masuri clare pentru protejarea animalelor, sustine Daciana Sarbu.

„Sunt convinsa ca acum facand parte din acest grup impreuna cu colegi de-ai mei care au cam aceeasi viziune vom putea face mai multe lucruri pentru protejarea animalelor”, a mai spus eurodeputata.

Printre primele subiecte discutate in acest cadru institutional se numara situatia puilor de foca, distanta admisa pentru transportarea animalelor in viata si vanarea animalelor pentru blana.

Acesta este unul dintre primele intergrupuri formate in cadrul co-legislativului Uniunii Europene, fiind fondat in anul 1983.

Foto: desteptarea.ro

spot_img

Ultimele știri