Danemarca si-a inaugurat cel mai mare parc eolian din lume

200.000 de familii daneze vor fi aprovizionate cu electricitate provenita de la ferma eoliana Horns Rev II care a fost recent inaugurata in largul Marii Nordului, anunta cop15.dk.

Parcul eolian, situat la 30 de kilometri distanta de costa daneza, este cel mai mare din lume si va produce 2,2% din totalul de electricitate al Danemarcei.

“Ferma eoliana va confirma pozitia Danemarcei ca lider mondial in domeniul energiei eoliene. Avand in vedere ca 20% din cantitatea totala de electricitate a tarii noastre este acoperita de morile de vant, suntem de departe lideri la acest capitol”, a declarat Connie Hedegaard, ministrul danez al Energiei si Climei. “Insa nu ne vom opri aici. In urmatorii 4 ani vom tripla capacitatea energetica eoliana”, a adaugat Hedegaard.

Parcul Horns Rev II va produce 800 gigawati/ora anual, echivalent cu energia consumata in 200.000 de locuinte daneze. In plus, aceasta este prima ferma eoliana in larg din lume echipata cu o platforma unde angajatii pot ramane peste noapte.

Foto: cop15.dk

 

spot_img

Ultimele știri