Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

David Bowie isi imprumuta numele unui paianjen

O specie de paianjen va purta numele starului rock David Bowie, pentru a atrage atentia asupra numarului de arahnide aflate pe cale de disparitie, potrivit The Telegraph.

Specia „heteropoda davidbowie” se distinge prin marimea foarte mare si culoarea galbena. El poate fi intalnit doar in Malaezia.

Expertul german in paianjeni, Peter Jäger, a declarat ca numele de celebritati ii ajuta sa atraga atentia asupra statutului marginal al multor specii. Acest lucru este cu atat mai important cu cat activitatea umana le distruge habitatele.

Bowie a fost ales pentru aceasta distinctie datorita interesului sau pentru lumea arahnidelor, manifestat prin albumul „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” din 1972.

Autoritatile de mediu au fost reticente in a include paianjenii pe lista animalelor pe cale de disparitie, dar activistii ca Peter Jäger sustin ca declinul lor afecteaza diversitatea genetica a naturii. El afirma ca, in aceste conditii, pierdem resurse genetice care au evoluat peste 300 de milioane de ani.

Anul trecut, paianjenul Rameshwaram Parachute a fost inclus pe lista rosie a animalelor pe cale de disparitie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri