Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Declin drastic al populatiei de tigri siberieni

Ultima evaluare a populatiei de tigri siberieni a dezvaluit rezultate dramatice: doar 56 de exemplare mai traiesc in prezent in salbaticie, in regiunile monitorizate de experti, potrivit BBC.

Studiul desfasurat de Siberian Tiger Monitoring Programme, coordonat de Wildlife Conservation Society, arata ca fenomenul este cauzat de braconaj si de distrugerea habitatului natural al animalelor.

Organizatia desfasoara evaluari anuale in 16 regiuni in care tigrii siberieni traiesc. Zona monitorizata reprezinta in jur de 15% din habitatul din Rusia al tigrilor.

Cercetatorii afirma si ca ninsorile abundente de iarna trecuta ar fi putut determina tigrii sa se deplaseze mai putin si deci sa fie mai greu detectabili.

In 2005 numarul total de tigri siberieni in intregul lor habitat a fost estimat la 500 de exemplare. Cu toate acestea, expertii in conservare arata ca tendinta poate fi stopata in cazul in care se iau masuri urgente.

Oamenii de stiinta rusi si organizatiile de conservare recomanda acum modificari legislative si imbunatatirea protectiei habitatelor.

Foto: animals.timduru.org

spot_img

Ultimele știri