Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Delfinii „discuta” prin lovirea cozilor

Delfinii se folosesc de miscarile cozii pentru a conversa intre ei, dar si de alte miscari ale corpului, pe baza unui sistem similar cu cel folosit in comunicarea umana, informeaza The Telegraph.

La fel ca in cazul oamenilor, semnalele scurte sunt cele mai folosite, in conformitate cu legea „brevitatii” limbajelor. In plus, cercetatorii sustin ca animalele comunica si prin felul in care inoata.

„Tiparele comportamentale ale delfinilor la suprafata urmeaza aceeasi lege a brevitatii ca limbajul uman, ambele cautand cele mai simple si eficiente coduri”, a explicat dr. Ramon Ferrer i Cancho de la Universitatea Politehnica din Catalonia, Spania.

Impreuna cu dr. David Lusseau, de la Universitatea din Aberdeen, Ferrer a studiat comportamentul delfinilor in mediul lor natural din largul coastei Noii Zeelande. Limbajul folosit de animale este foarte complex si inca raman necunoscute pentru oamenii de stiinta. Cea mai mare parte a limbajului este verbala, printr-o serie de suieraturi si pocnituri, dar cercetatorii au descoperit acum ca delfinii comunica si prin limbajul corpului in timp ce inoata unul langa altul.

Cei doi oameni de stiinta au descoperit ca fiecare tipar de miscare al delfinilor poate fi divizat in una sau mai multe miscari din cele patru de baza executate de animale. Concluzia a fost ca eficienta folosirii codurilor nu este o caracteristica exclusiv umana. Rezultatele studiului pot fi citite in revista Complexity.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri