Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Deseuri nucleare din Franta depozitate sub cerul liber in Rusia

Deseurile toxice ale unor centrale energetice din Franta sunt depozitate sub cerul liber in Rusia, anunta ziarul francez Liberation, citat de Reuters.

Ziarul scrie ca 13% din deseurile radioactive ale grupului francez EDF (Electricite de France) pot fi gasite intr-un oras din Siberia. Accesul in acest oras este interzis, dar reprezentantii ziarului sustin ca informatiile sunt bazate pe o investigatie ce va fi transmisa in curand pe canalul TV Arte.

Un purtator de cuvant al companiei franceze a infirmat cifra de 13%, dar si faptul ca deseurile ar fi depozitate in aer liber. Totusi, el a recunoscut ca EDF trimite deseuri nucleare in Rusia.

"Trimitem deseurile in Rusia pentru tratament, iar ei trimit 10, pana la 20%, din cantitate inapoi pentru a fi folosita in centralele energetice franceze", a declarat purtatorul de cuvant.

EDF este cel mai mare producator de energie nucleara din lume. Compania opereaza 58 de reactoare in 19 centrale din Franta si a obtinut un profit de 95,5 miliarde de dolari anul trecut. Statul francez detine 84,66% din EDF.

Foto: uk.biz.yahoo.com

spot_img

Ultimele știri