Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Dispar cucii din Marea Britanie

Inconfundabilul cantec al cucului nu se mai aude in Marea Britanie, avertizeaza cercetatorii. Potrivit expertilor britanici de la Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor (RSPB), cucul este in pericol de disparitie, anunta Telegraph.

Conform RSPB, in ultimii 15 ani, numarul acestor pasari a scazut cu 37%, la aproximativ 20.000 de exemplare, iar in luna mai cucul a intrat pe lista rosie a animalelor amenintate cu disparitia.

Cauza acestui declin drastic este degradarea habitatului pasarii atat in Regaul Unit, cat si in Africa Subsahariana unde sursele de apa si hrana sunt tot mai modeste. In plus, si disparitia altor specii pun in dificultate cucii in gasirea de cuiburi in care sa isi depuna ouale.

Numarul speciilor de pasari considerate cele mai amenintate cu disparitia a crescut de la 40, in 2002, la aproape una din cinci specii. Expertii spun ca pasarile dispar tot mai mult din cauza degradarii habitatului lor rezultata in urma tehnicilor agricole intensive, a schimbarilor climatice si a dezvoltarilor urbane.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri