Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Dispar turturelele din Marea Britanie

Turturelele si potarnichile dispar in ritm rapid din Marea Britanie, au avertizat expertii in studierea pasarilor, citati de Telegraph.

In urma unor cercetari efectuate de specialistii de la Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor (RSPB) si Trustul Britanic de Ornitologie, numarul turturelelor a scazut cu 85% intre anii 1967 si 2006.

Si potarnichile si-au redus numarul cu 88% in aceeasi perioada si se estimeaza ca doar 72.500 de perechi mai migreaza in prezent intre Africa si Marea Britanie.

Aceste scaderi de populatie au fost cauzate, potrivit expertilor, de distrugerea habitatului lor, de shimbarea metodelor de agricultura si de lipsa semintelor si boabelor care fac parte din hrana acestor pasari.

De asemenea, turturelele mai mor si din cauza faptului ca zboara in Franta, Spania si Malta unde pot fi vanate toamna potrivit legislatiei acestor state.

Pentru a rezolva aceasta problema, expertii de la RSPB planuiesc sa inmulteasca turturelele si potarnichile in captivitate si apoi sa le reintroduca in zone in care au disparut deja.

Turturelele au disparut aproape de tot din Wales, iar potarnichile nu prea au mai fost vazute in regiuni precum nordul Irlandei, Wales, Cornwall, Devon si Somerset.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri