Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Doar trei dosare pentru faza a doua din Casa Verde

Perioada de depunere a proiectelor pentru programul „Casa Verde” s-a prelungit cu doua saptamani, dupa ce, cu cinci zile inainte de expirarea termenului, au fost depuse doar trei dosare.

Anuntul a fost publicat pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu (AFM), unde se mentioneaza ca dosarele pentru a doua sesiune din acest an a „Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala sau alte sistem” pot fi depuse pana pe 30 septembrie.

„In faza a doua a programului s-au primit, pana astazi (joi, n.r), trei dosare cu cereri. Una dintre ele este din partea Consiliului Local Saligny, Constanta, care doreste sa doteze sediul in care functioneaza cu instalatii ecologice pentru utilitati, iar celelalte doua sunt din partea Consiliului Local Cobadin, tot din judetul Constanta, care intentioneaza sa cumpere astfel de instalatii si pentru gradinita, si pentru scoala din localitate”, au declarat reprezentantii AFM pentru Mediafax.

Faza a doua a proiectului a inceput la 1 septembrie, inainte de a fi anuntate rezultatele primei faze. Reprezentantii AFM nu vad insa nimic neobisnuit in acest fapt, precizand ca Ghidul de aplicare al programului nu prevede obligativitatea anuntarii rezultatelor primei faze inainte de inceperea celei de-a doua. In prima faza a editiei 2009 a Programului "Casa Verde", AFM a primit 151 de proiecte din partea autoritatilor locale din intreaga tara.

Pentru cele doua etape ale programului de anul acesta, statul roman a alocat 310 milioane de lei. Finantarea de la AFM acopera 70 la suta din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Beneficiarii programului „Casa Verde” sunt unitatile administrativ-teritoriale si autoritatile centrale, care pot depune proiecte de finantare a sistemelor de incalzire destinate imobilelor din patrimoniu sau aflate in administrarea acestora, inclusiv pentru unitatile sanitare, institutiile de invatamant, asezamintele sociale, culturale, si pentru asociatiile de proprietari cu personalitate juridica.

spot_img

Ultimele știri