Doua spitale din Prahova vor folosi energia solara

Doua spitale din judetul Prahova vor folosi, de anul viitor, energia solara pentru incalzirea apei calde, potrivit unei hotarari votate, luni, de consilierii judeteni, informeaza Agerpres.

Spitalul Judetean Boldescu si Spitalul de Pediatrie Ploiesti vor beneficia de fondurile puse la dispozite de Administratia Fondului de Mediu prin programul pentru utilizarea energiei solare in vederea producerii apei calde la unitatile sanitare de interes judetean.

“Proiectul e la faza de studiu de fezabilitate. Consilui Judetean urmeaza sa organizeze licitatia”, a explicat pentru Green Report Florea Leonard, sub-inginer la Spitalul de Pediatrie Ploiesti. El a precizat ca energia folosita pentru incalzirea apei reprezinta 30% din consumul zilnic al spitalului.

Consiliul Judetean Prahova va aloca astfel, in perioada 2009-2010, suma de 252.679 lei, reprezentand 51% din cheltuielile eligibile ale proiectului, restul de 49% reprezentand finantare nerambursabila din Fondul pentru Mediu.

Costul total al investitiei pentru cele doua locatii este de 559.791 lei, din care cheltuielile eligibile reprezinta 495.449 lei, acestea urmand sa fie finantate in proportie de 51% de Consiliul Judetean Prahova si 49% de Fondul pentru Mediu.

spot_img

Ultimele știri