Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Dunarea inregistreaza debitul maxim la intrarea in tara

Fluviul Dunarea inregistreaza astazi debitul maxim la intrarea in tara, in sectiunea Bazias.

Valoarea debitului este de de 11.000 de metri cubi pe secunda si se va mentine maxim si in cursul zilei de maine, informeaza un comunicat din partea Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR).

Tot astazi, Dunarea a iesit din matca, aval de Calafat, in zona localitatilor Poiana Mare si Seaca de Camp, fiind inundate 200 hectare teren arabil, fara probleme suplimentare.

Incepand de sambata, 16 ianuarie, Dunarea va inregistra o usoara tendinta de scadere, cu valori cuprinse intre 2-5 cm/zi. Insa, potrivit ANAR, perioada de debite mari pe fluviul Dunarea va continua cel putin 2-3 saptamani, urmand ca, prin propagare, unda de viitura sa ajunga in 8-10 zile, in zona localitatii Tulcea.

Debitele pe cursurile interioare sunt in scadere, iar aportul acestora pentru fluviul Dunarea este nesemnificativ. Pe sectorul Calafat- Zimnicea, fluviul Dunarea se va mentine si maine in Faza II de aparare (echivalent cota de inundatie pentru zonele neindiguite) si in Faza I de aparare pe sectoarele din aval.

Echipele ANAR actioneaza in continuare, conform Planurilor de Aparare Impotriva Inundatiilor, asigurand monitorizarea sectoarelor indiguite si interventia operativa in sectiunile critice.

Foto: drobetaturnuseverin.net

spot_img

Ultimele știri