Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Echipe mixte pentru combaterea braconajului piscicol in Delta

Controalele pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in Delta Dunarii se vor intensifica incepand de saptamana viitoare, conform planului general interinstitutional pus la punct de Ministerul Administratiei si Internelor, informeaza Agerpres.

Seful filialei tulcene a Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), Laurentiu Rusu, a declarat ca spre deosebire de perioada anterioara in care aproape aceleasi institutii actionau in Delta, de data aceasta fiecare dintre acestea isi va desfasura activitatea pe baza unui plan mult mai detaliat. ‘Prin acest program, Ministerul de Interne a acordat o atentie deosebita braconajului din Delta Dunarii, planul de actiuni fiind mult mai detaliat decat cel de pana acum, iar structurile avand o alta organizare’, a mentionat seful ANPA.

Laurentiu Rusu a mai spus ca verificarile in baza planului pus la punct de Ministerul Administratiei si Internelor se vor intensifica pana pe data de 15 decembrie, Comandamentul pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in Delta Dunarii, condus de subprefectul Ion Vargau, avand in prezent o noua institutie, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

‘ANPC, noua institutie care face parte din Comandament, are drept rol facilitarea accesului in pensiunile si restaurantele din Delta Dunarii care utilizeaza pestele intr-o forma sau alta. Din informatiile pe care le avem, foarte multi turisti comanda la inceputul sejurului peste pentru acasa, peste care nu are documente de provenienta’, a precizat seful ANPA, Laurentiu Rusu.

Inca de acum aproape trei ani, la nivelul Prefecturii Tulcea s-a infiintat Comandamentul judetean pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in Delta Dunarii, din acesta facand parte Politia de Frontiera, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Politia Deltei Dunarii, ANPA, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Garda Financiara. Problema braconajului in Delta Dunarii a fost semnalata inca de pe vremea cercetatorului Grigore Antipa, care cu sprijinul regilor Carol I si Ferdinand, a intocmit un plan de exploatare rationala a pescariilor din lunca si Delta Dunarii.

spot_img

Ultimele știri