Ecologistii campeaza o saptamana in sud-estul Londrei

“Tabara climatica” din acest an s-a stabilit in Bleakheat, o zona din sud-estul Londrei, informeaza Earth Telegraph. Sute de ecologisti s-au adunat la Bleakheat unde campeaza timp de o saptamana in cadrul actiunii anuale organizate de organizatia eco Climate Camp.

Locatia taberei de protestatari a fost un secret pana in ultimul moment. Bleakheat este o zona linistita care nu are nicio conexiune evidenta cu schimbarile climatice, insa are o semnificatie sociala. Acesta este locul unde in 1318 o suta de mii de fermieri s-au adunat pentru a marsalui in Londra. Rascoala lor i-a inspirat pe cei de la Climate Camp care isi doresc “o rascoala moderna” fata de schimbarile climatice.

De asemenea, din aceasta zona se pot vedea Canary Worf si City of London, institutii care sunt tinte ale protestatarilor. Pana pe 2 septembrie, cand se incheie tabara, ecologistii vor organiza workshopuri despre cum sa construiesti o turbina eoliana sau sa organizezi un protest. Grupuri de activisti vor organiza proteste la 22 de institutii din Londra, printre care Bank of England, departamente ale guvernului si sedii ale Shell si BP.

Foto: Earth Telegraph
 

spot_img

Ultimele știri