Ecologistii s-au lipit de podeaua bancii RBS

Activistii pentru mediu au blocat sediul central din Londra al bancii RBS (Royal Bank of Scotland) lipindu-si mainile de podeaua cladirii, informeaza The Telegraph.

Ecologistii sustin ca protesteaza din cauza investitiilor bancii in industria carbunelui, in combustibili fosili si extractia de bitum din Canada. Protestatarii au afisat si bannere pe care au scris „Renovare etica in desfasurare”, sau „RBS sub o conducere noua”.

„70% din RBS este detinuta de public, dar este complet impotriva interesului public ca banii nostri sa finanteze schimbarile climatice. Dar, din nou, bancile pun profitul deasupra oamenilor”, a declarat protestatarul Bryony Taylor. Principalul motiv de nemultumire al ecologistilor este faptul ca banca se dezintereseaza de viitorul planetei, chiar daca au primit fonduri de milioane de lire sterline din banii contribuabililor.

Protestul a fost organizat de participantii la “tabara climatica” din acest an, ce s-a stabilit in Bleakheat, o zona din sud-estul Londrei. Sute de ecologisti campeaza aici timp de o saptamana in cadrul actiunii anuale organizate de Climate Camp.

Activistii au initiat un protest si pe acoperisul unei cladiri centrale din Londra ce gazduieste sediul companiei Edelman. Ecologistii au vizat aceasta companie pentru ca a acceptat sa realizeze reclamele pentru centrala pe carbune Kingsnorth din Kent.

Tabara se va incheia la sfarsitul acestei saptamani.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri