Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Elvetia isi reduce emisiile cu 20% pana in 2020

Guvernul elvetian si-a propus sa reduca emisiile de CO2 ale tarii cu 20% pana in 2020, iar procentul ar putea creste in cazul in care se ajunge la un acord la Copenhaga in decembrie, potrivit Reuters.

Intr-o declaratie a executivului elvetian se arata ca planul va completa o lege ce reglementeaza emisiile tarii pana in 2012. Modificarea legislativa mai trebuie votata in parlament. In cazul in care summitul pentru clima de la Copenhaga se va incheia cu un acord care limiteaza mai drastic emisiile la nivel global, guvernul elvetian este pregatit sa opereze modificari mai drastice.

Propunerea elvetienilor este similara cu tintele Uniunii Europene, din care nu face parte, si mai radicala decat plafonul fixat de majoritatea tarilor puternic industrializate. Cu toate acestea, procentul votat intr-un referendum public organizat in Elvetia a fost de 30%.

Guvernul elvetian a luat in discutie si cateva masuri pentru reducerea emisiilor, inclusiv taxe suplimentare pentru combustibili, sprijin financiar pentru izolarea termica a cladirilor si dezvoltarea de energii regenerabile.

Un grup de experti al Natiunilor Unite a facut un apel in 2007 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 25-40% pana in 2020 pentru ca efectele schimbarilor climatice sa fie ameliorate.

spot_img

Ultimele știri