Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Emisiile sectoarelor transport si energetic, prioritatile lui Barroso

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), a declarat ca isi propune pentru un viitor mandat sa imbunatateasca sustenabilitatea livrarilor de electricitate si a sectorului transporturilor, potrivit businessGreen.com.

“Viitoarea comisie trebuie sa mentina elanul catre o economie cu emisii reduse de carbon si mai ales catre decarbonizarea livrarilor de electricitate si a sectorului transporturilor – tuturor tipurilor de transport, inclusiv cel maritim si aviatia, cat si catre dezvoltarea de vehicule electrice”, arata Barosso intr-un document in care isi enumera tintele unui viitor mandat.

Presedintele CE a declarat si ca orice progres in problemele de mediu va avea ramificatii in economie si va contribui la crearea de noi locuri de munca. El a explicat si ca dovezile stiintifice si criza financiara au aratat ca este nevoie de investitii mai mari in sustenabilitate.

Barroso a aratat si ca Europa trebuie sa profite de avansul pe care il are in unele domenii de mediu.

“Avantajele celui care muta primul pot fi castigate prin exploatarea potentialului industriilor UE prietenoase cu mediul, a serviciilor si tehnologiei”, a aratat Barroso.

In ciuda determinarii sale de a trata problema schimbarilor climatice, Barroso a trebuit sa explice in 2007 de ce a ales sa cumpere un vehicul puternic poluant pentru familia sa. El a fost nominalizat pentru inca un mandat de cinci ani la presedintia CE de catre Consiliul European. Urmatorul pas este votul Parlamentului European, pe 16 septembrie.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri