Enel a fost inclusa in indicele Dow Jones pentru dezvoltare durabila

Enel a fost inclusa pe 2010 in indicele Dow Jones pentru Durabilitate, o recunoastere a performantelor de mediu ale companiei.

Confirmarea este dubla pentru ca Enel va fi inclusa in 2010 in Indicele Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI STOXX) si Indicele Global Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI World), pentru al saselea an consecutiv. DJSI World include 10% dintre cele mai importante 2.500 de companii din lume, selectate in baza criteriilor de durabilitate.

Fondurile pentru investitii responsabile social au reprezentat, din iulie 2009, 5% din capitalul companiei. Performanta se datoreaza si procentelor pe care Enel le detine din centrala OGK-5 din Rusia si Endesa din Spania si America Latina (inclusa inca o data in DJSI World si detinatoare a DJSI STOXX).

Pentru a fi incluse in acesti indici, companiile trebuie sa demonstreze periodic, prin intalniri frecvente cu analisti si completand un chestionar anual, ca aplica practici de durabilitate.

De mai multi ani, Grupul Enel a fost prezent printre principalii indici monitorizati de fondurile etice precum Global Top 25 Ethical si Global Renewable Energy Equity.

Foto: beppegrillo.it

spot_img

Ultimele știri